Hvordan reducerer massage stress?

09 august 2021
Lykke Holzmann Søby

Massage kan hjælpe med at afslappe stramme og smertefulde muskler, forbedre bevægelsesområdet i leddene, forbedre cirkulationen og sænke stressniveauet. Stress betragtes som en risikofaktor for mange kroniske sygdomme. Da der er mange forskellige massagebehandlinger tilgængelige, kan det kræve nogle forsøg at finde den rigtige type massage der passer til dine behov.

Teknikker

Massage omfatter mange teknikker. Hos nogle klæder klienten sig af og er dækket af et håndklæde under behandlingen, mens man andre steder forbliver påklædt. Massøren kan bruge sine hænder, albuer eller fødder til at administrere behandlingen. Nogle former for massage bruger olier, og andre bruger varme sten til at frigøre spændinger og fremme afslapning.

Overvejelser

Stress kan være en positiv motivator, når man stræber efter en forfremmelse eller udfører en vigtig opgave. Stress kan være midlertidig, f.eks. At sidde fast i trafikken eller blive forsinket i lufthavnen. Stress kan også ende med at blive kronisk – f.eks. under økonomiske vanskeligheder, kronisk sygdom eller håndtering af familiære problemer. Det er ikke nødvendigvis begivenheden, men snarere din krops reaktion på begivenheden, der forårsager stress. Når hjernen føler enhver form for stress, stiger din puls og blodtryk, og dine muskler strammes. Massage hjælper dig med at slappe af, berolige sind og krop og lindre din stress.

Generelle fordele

Massage kan hjælpe med forhold, der påvirker din sindstilstand, herunder stress, depression og angst. En massage hjælper dig med at flytte dine tanker væk fra hverdagens bekymringer og lader din krop og dit sind slappe af. Massage hjælper dig også med at føle, at du har kontrol over dit helbred og spiller en aktiv rolle i håndteringen af ​​kroniske sygdomme. Mange massageteknikker praktiseres i et stille og svagt oplyst rum. Nogle massører benytter blød musik i baggrunden og stearinlys eller røgelse til at hjælpe dig med at slappe af.

Muskulære fordele

Aktivering af stressresponset får muskler i hele kroppen til at spænde op. Når stressen ophører, slapper musklerne af. Men hvis din stress er konstant, kan musklerne forblive anspændte. Dette kan føre til ledsmerter, hovedpine, kroniske smerter i ryg og nakke og andre symptomer. Massage kan hjælpe med at lindre disse muskelspændinger. En massør bruger forskellige teknikker til at gnide, strække eller lægge pres på musklerne for at hjælpe dem med at vende tilbage til en afslappet tilstand, hvilket igen reducerer dine stressrelaterede smerter.

Book en omgang massage i Slagelse allerede i dag, og lær at slappe af.

 

Flere Nyheder