Hvorfor kan man ikke få al medicin som håndkøbsmedicin?

05 juli 2021
Anders Lundtang Hansen

Ville det ikke bare være lidt lettere, hvis man bare kunne traske ned i et supermarked, en kiosk eller endda en tankstation, og så kunne man få sig det medicin, som man skulle bruge, uden man først skulle have fat i lægen efter en recept og siden apotekeren som https://aabenraa-svane.apotekeren.dk/ , hvor man ville kunne få sin medicin?

For det første skal man lige tænke over, hvor let det er at få medicin nu om dage, for selvom der er tale om en ny slags medicin, så kan du som regel hente den samme dag på apoteket, og skal du have fornyet din medicin, så kan man som regel gøre det online hos ens læge.

Dernæst ville der jo ikke være plads i specielt de små butikker, hvor man må sælge håndkøbsmedicin, hvis man skulle have plads til det meste.

Det ville være farligt med alle typer håndkøbsmedicin alle steder

Men det farligste er jo nok, at man så ville ligge inde med en masse medicin, som er til gavn for en patient, men som kan være et afhængighedsskabende narkotika for den anden, hvorfor det ikke er godt at ligge inde med alt for meget af den slags.

Så kan man jo sige, at hvis man alligevel har en recept, så gør det ikke så meget, men man kan så forsøge at bede om at få udleveret mere; mens håndkøbsmedicin jo er kendetegnet ved, at man kan få tingene uden recept, så man skulle se receptudvalget som et supplement til det, som der ikke kræver en recept.

Det kan også blive uheldigt, hvis man ved, at selv de små butikker ligger inde med medicin/stoffer af den slags, hvorfor man nok ville se en stigning i antallet af røverier disse steder.

Derfor bør ordningen være, som den er nu, så man undgår den slags.

Flere Nyheder