Skaf dig den rette gulvmand

09 juni 2021
Johanne Hansen

Efterbehandling er vejen frem til et smukt gulv (for evigt)

Nu er der blevet beskrevet de første to trin i processen mod et bedre og nyere gulv. Nemlig først hele forberedelsen og så hvad du skal være opmærksom på, inden du går i gang. 

Men når det er sagt, er der jo den helt vigtige procedure tilbage: Efterbehandling og vedligeholdelse. Når du vælger at nedslibe et gulv, er det nemlig særdeles vigtigt, at du overvejer hvordan dit nye gulv skal blive behandlet. 

Kommer du fra en familie med småbørn eller mange fester? Jamen så er det utroligt vigtigt, at du får “lukket” gulvet af på en måde således, at det ikke står og trækker væske m.m. i læssevis. Hvis du er et ældre ægtepar eller bare er god til at passe på dit gulv, kan det være en rigtig god idé at overveje om du kan gå med en mindre voldsom behandling. 

De tre mest populære behandlinger er: 

Lakbehandling

  • En lakbehandling er den behandling, hvor man kan sige, at overfladen er mest lukket. Dvs. det er en fordel, hvis der spildes cola eller andre væsker, som man jo tit gør i småbørnsfamilier. Her skal du være opmærksom på hakkerne i gulvet ikke altid kan være lige let at reparere.

Oliebehandling

  • En oliebehandling vil derimod sørge for at overfladen er lettere at reparere, hvis der kommer skader eller andet i den. Men, men men; hvis nu der spildes væske på gulvet, kan det trænge nemmere ned i gulvet. Så pros and cons – en oliebehandlet overflade er nemlig mere til den åbne side. 

Ludbehandling

  • Ludbehandlingen er toppen over oliebehandlingen: Den er mest åben. Her får du altså et gulv, hvor alt kan trænge igennem. MEN: Ridser og hakker er til gengæld nemme at få væk. 

Hvis du stadigvæk synes, at det er svært at navigere rundt i, så overvej at bestille en gulvmand, som kan tage beslutningerne for dig.

Flere Nyheder