Tryghed ved boligkøb med boligadvokat fra Hviid Advokater

Boligmarkedet er en jungle – og det er absolut ikke nemt at hitte rede i de mange dokumenter, der følger med, når man skal ud og købe fast ejendom. Selv erfarne boligejere, som absolut ikke er nye på markedet, kan få brug for kompetent vejledning og advokatbistand, når de skal ud og købe nyt hus eller ny lejlighed. Og med den nye Ejendomsmæglerlov, som påbyder professionelle rådgivere kun at vejlede een af parterne, kan man nærmest vide sig 100% sikker på, at ejendomsmægleren tager sælgerens parti, for det er i salget af lejligheden eller huset (og de tilhørende forsikringer og lån), at hans fortjeneste ligger.

 

Derfor bør du som køber rådføre dig med en dygtig boligadvokat, hvis du ønsker en sikker handel uden grimme overraskelser efterfølgende. En kompetent boligadvokat vil kunne hjælpe dig med alt fra gennemlæsning af de talrige dokumenter, der følger med en handel med fast ejendom, til udfærdigelse og tinglysning af skøde. Ved at lade din boligadvokat stå for skødet, sikrer du, at du har kontrol over, hvornår betingelserne for købesummens frigivelse er opfyldt. Hvis du ikke har en sagkyndig til at hjælpe dig med skødet, kan du lade ejendomsmægleren eller sælgers rådgiver stå for det, men så accepterer du samtidig, at denne kontrol er helt og holdent i sælgers hænder.

 

Som noget af det allerførste bør du fremskaffe en salgsopstilling, som din boligadvokat kan bruge i forbindelse med rådgivning omkring finansiering (lån mv.), da dette i følge den nye Ejendomsmæglerlov ikke længere må fremgå som forslag af salgsopstillingen.

 

En advokat vil samtidig kunne godkende købsaftalen forud for din bindende underskrift. Hvis du ikke har mulighed for at få gennemset købsaftalen af advokaten forud for underskriften, kan du få indsat et advokatforbehold i aftalen. Et advokatforbehold er en slags klausul, som gør, at du, selvom du har skrevet under, har ret til at få aftalen kigget igennem af en advokat, førend underskriften er bindende. Dette anbefales, da advokaten så ved nærmere gennemlæsning har mulighed for at annullere handelen, skulle der findes graverende fejl i dokumentet, som du har overset. Ved et advokatforbehold kan du komme omkostningsfrit ud af bolighandelen.

 

Vis du vælger at hyre en boligadvokat, sikrer du dig, at alle forhold er taget i betragtning og belyst fra lle sider, det øjeblik du overtager din nye lejlighed. Vores boligadvokat, Henrik Baastrand, har mange års erfaring inden for de juridiske aspekter af ejendomshandel. Du kan møde ham her: https://www.youtube.com/watch?v=rhRh-VSNbcs