Undgå at få skiftet bilruden ved et stenslag

De fleste billister oplever som regel indtil flere gange at få et stennedslag i forruden på deres bil. Det er noget der er meget svært at undgå, da der udover at holde afstand til andre biler og sætte farten ned, hvis der ligger sten på vejen ikke rigtig er noget man kan gøre for at forhindre det. Til gengæld er det muligt at gøre noget, når det sker så det ikke behøver at betyde at ruden skal udskiftes. Skift bilrude er idag langt mere besværligt end tidligere, da der er meget mere elektronik i biler i dag, hvilke også gælder forruden.

Hvad skal du gøre når du oplever et stennedslag?

Hvis du oplever et stennedslag skal du når du er kommet dig over overraskelsen og ærgrelsen over at der er kommet en ridse eller revne i din rude undgå at køre meget mere end det er strengt nødvendigt. Bilkørsel kan få bilruden til at revne endnu mere og så er det ikke længere muligt at reparer den og den skal udskiftes. Stennedslaget må ikke have en størrelse der er større end en 2 kr. for at kunne blive limet. Har du noget tape så sæt det over nedslaget, det hjælper imod at revnen arbejder og gøres størere. 

Mekanikeren eller reparatøren starter først med at rense ruden helt ren for skidt og snavs. Det får limen til at holde bedre. Det er vigtigt at bilen står i tørvejr for at det er muligt at lave ruden. Ved hjælp af et vakuum værktøj kommer limen ud i selv den mindste revne og efterfølgende tørres limen med UV varme, som samtidig fjerne resterne af limen og gør ruden helt glat som den var før stennedslaget. 

Uanset om du kan få repareret ruden eller den skal udskiftes så husk at undersøge din bilforsikring. Mange af dem dækker stennedslag.